Dilgėlių sriuba
500 g dilgėlių,
kiaušinis,
svogūno galvutė,
šaukštelis miltų,
aliejaus ,
prieskonių
Dilgėles nuplauti, perpilti verdančiu vandeniu, nuvarvinti ir smulkiai supjaustyti. Sudėti į verdantį vandenį ir įberti prieskonių pagal skonį. Aliejuje pakepinti miltus ir susmulkintą svogūną. Viską supilti į sriubą. Išvirtą sriubą pagardinti grietine ir smulkintu kiaušiniu.
Kiaulpienių lapų salotos
Jaunų kiaulpienių lapų,pusė citrinos,
šaukštas medaus,
graikinių riešutų
Baltąsias kiaulpienių lapų dalis nupjauti, nes jos karčios. Lapelius švariai nuplauti ir smulkiai supjaustyti, įdėti medaus, apšlakstyti citrinos sultimis ir apibarstyti smulkintais graikiniais riešutais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą