2013-09-20

Apie raugintus agurkus

  • Jeigu norite ilgai išlaikyti raugintus agurkus nehermetiškai uždengtuose induose, į sūrymą įpilkite vynuogių acto ir truputį degtinės ( 10 litrų vandens dedama 500g druskos, 1 stiklinė acto, 150g degtinės ).
  • Rauginti agurkai ilgiau išsilaikys ir bus skanesni, jeigu į sūrymą įbersite truputį sausų garstyčių. Jei sausomis garstyčiomis apibarstysime sūrymo paviršių, neatsiras pelėsių.
  • Jeigu indo paviršių pridengsite krienų lapais, rauginti agurkai neapsitrauks pelėsiais.
  • Labai skanūs rauginti agurkai , paruošti su raudonaisiais serbentais arba jų sultimis ( 150g litriniam stiklainiui ).
  • Apipelijusius raugintus agurkus nuplaukite sūrių vandeniu, sudėkite į švarų indą ir apipilkite naujai paruoštu stipresniu sūrymu. Tą patį galite padaryti su obuoliais.

Komentarų nėra: