2012-11-15

Daržovių džiovinimas

Petražolių, porų, salierų, krapų yra džiovinami lapai, o petražolių bei salierų - ir šakniavaisiai, porų - stiebai. Lapai nuplaunami, paskleidžiami nestoru sluoksniu ir džiovinami ne aukštesnėje kaip 25 - 30 laipsnių  temperatūroje, gerai vėdinamoje vietoje ( orkaitėje, krosnyje, ant centrinio šildymo baterijų ). Stiebeliai džiovinami atskirai. Lapus galima džiovinti ir surištus kuokšteliais , juos pakabinus pastogėje ar vėdinamoje šiltoje patalpoje.
Šakniavaisiai nuvalomi, nuplaunami, supjaustomi griežinėliais ir džiovinami ant sietelių orkaitėje ar krosnyje, iš pradžių žemesnėje temperatūroje (25 - 30 laipsnių), vėliau kiek aukštesnėje ( ne daugiau 40 laipsnių )
Išdžiovintos daržovės laikomos popieriniuose ar medžiaginiuose maišeliuose bei kartono dėžutėse.

Komentarų nėra: